דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי י"א בתמוז תשפ"ד 17.07.24
30.5°תל אביב
  • 31.9°ירושלים
  • 30.5°תל אביב
  • 29.2°חיפה
  • 30.6°אשדוד
  • 35.5°באר שבע
  • 42.3°אילת
  • 37.0°טבריה
  • 32.5°צפת
  • 32.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

זנים חדשים יאריכו את עונת קטיף הדובדבנים ב-3 שבועות ויגדילו את ההיצע המקומי

הזנים החדשים, 'סוויט-הארט' ו-'רגינה' הוצגו השבוע לראשונה בסיור מגדלי דובדבנים במטעי אלוני הבשן ומרום גולן שברמת הגולן | חוקרת עצי פרי נשירים: "נשפר את איכות התוצרת ונאריך את עונת הגידול והשיווק, מה שייטיב הן עם המגדלים, והן עם הצרכן הישראלי"

קטיף דובדבנים בגולן (צילום: דבר)
קטיף דובדבנים בגולן (צילום: דבר)
מאיה רונן

שני זני דובדבנים שהתאקלמו בארץ יאריכו את עונת קטיף הדובדבנים בשלושה שבועות ויגדילו משמעותית את היצע הדובדבנים מגידול מקומי. הזנים החדשים, 'סוויט-הארט' ו-'רגינה' הוצגו השבוע לראשונה בסיור מגדלי דובדבנים במטעי אלוני הבשן ומרום גולן שברמת הגולן.

הזנים החדשים שהובאו לארץ על ידי מועצת הצמחים ומשתלת חנני, נחשבים לאיכותיים במיוחד בזכות טעמם, צבעם והם עמידים לאחסון. השתלבות הזנים בארץ צפויים להגדיל את ההיצע. מדובר בבשורה משמחת לחובבי הדובדבנים, שכן קטיף הדובדבנים מתחיל בדרך כלל בסוף חודש מאי או בתחילת יוני ואורך כארבעה שבועות בלבד.

חוקרת עצי פרי נשירים במרכז מחקר ופיתוח בצפון, ד"ר מיכל אקרמן-לברט: "עונת הדובדבן המאוחרת התבססה עד היום בעיקר על הזן האפיל 'בינג' שנקטף עד סוף חודש יוני ואחראי לכ-30% מהיבול הארצי. המשמעות של הצטרפות הזנים החדשים היא שנוכל לשפר את איכות התוצרת ולהאריך את עונת הגידול והשיווק, מה שייטיב הן עם המגדלים, והן עם הצרכן הישראלי".

מטע דובדבנים צעירים במטע רמת מגשימים, תל פארס (צילום: מו"פ צפון)
מטע דובדבנים צעירים במטע רמת מגשימים, תל פארס (צילום: מו"פ צפון)

לפי ארגון מגדלי הפירות בישראל, יבול הדובדבן הארצי צפוי להגיע השנה לכ-4,300 טון, בדומה לממוצע הרב שנתי. שטחי הגידול בישראל משתרעים על כ-5,000 דונם, שלמעלה מ-90% מהם באזור הגליל ובגולן. עקב הצלחת היבול יורחבו שטחי הגידול המניבים בכ-100 דונם נוספים.

הסיור המקצועי התקיים ביוזמת מו"פ צפון במכון המחקר מיגל, ענף הפירות במועצת הצמחים ושירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות.  הסיור התקיים בהובלת איל יונאי יו"ר שולחן הדובדבן במועצת הצמחים, ד"ר מיכל אקרמן-לברט ממו"פ צפון, שמעון אנטמן ממועצת הצמחים וד"ר ענת זיסוביץ-חריט.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!